Ми працюємо та проводимо монтаж GPS трекерів!
Графік роботи: з 09:00 до 18:00
20% від замовлень перераховуємо на допомогу ЗСУ
Автоматизована система оплати проїзду та обліку пасажирів в Україні

Автоматизована система оплати проїзду та обліку пасажирів в Україні

Автоматизована система оплати проїзду й обліку пасажирів (АСОП) – це сукупність апаратно програмних комплексів, які створюють умови для безготівкової оплати проїзду за допомогою:

  • RFID карток;
  • банківських карток;
  • систем Apple Pay и Google Pay.

Призначення АСОП 

АСОП використовуються у міському громадському транспорті: автобусах, тролейбусах, маршрутних таксі, трамваях. Завдяки GPSM системі, транспортні та комунальні підприємства ведуть автоматизований облік наданих пасажирам послуг та обсягів коштів за надання таких послуг. 

АСОП має значну практичну цінність як для пасажирів, так і для муніципального транспорту і приватних транспортних компаній. Першим надається можливість оплачувати вартість проїзду в громадському транспорті по безготівковій оплаті. Транспортні підприємства в свою чергу отримують детальні статистичні дані, які необхідні для об'єктивної оцінки показників роботи транспорту, а саме:

  • пасажиропотоку;
  • кількості пасажирів, які мають право на пільговий проїзд.

Також система призначена для здійснення розрахунку сум компенсації за перевезення пасажирів пільгових категорій приватним перевізникам. 

Основною перевагою АСОП можна назвати те, що ця система дозволяє суттєво підвищити якість послуг у сфері пасажирських перевезень. АСОП може включати електронні табло, які встановлюються на зупинках. На дисплеях демонструється актуальний графік руху транспорту, у тому числі час його прибуття.

Автоматизована система оплати проїзду та обліку пасажирів в Україні зображення 1

Складові АСОП:

  1. Електронна RFID картка, яка діє у межах міста.
  2. Валідатор GPSM Lucky-Pay, призначений для зчитування даних електронної картки, який встановлюється у пасажирському салоні автобуса, тролейбуса, трамвая.
  3. Головний пристрій водія GPSM U1, призначений для відображення поточної кількості валідацій (зчитувань карток), а також актуальної кількості пасажирів у транспортному засобі. У перелік функції входить опція зміни маршруту і тарифного плану. Головний пристрій підключається до сервера і забезпечує передачу даний для здійснення оплати вартості проїзду.
  4. Програмне забезпечення, сервер, база даних. 

До переліку функцій АСОП відносять: 

  • Облік кількості пасажирів пільгової категорії. Це дозволяє коректно розраховувати суми, які необхідно компенсувати приватним перевізникам за надання послуг пільговикам.
  • Формування статистики по перевезенню пасажирів, які сплачують за проїзд. 
  • Зручне внесення безготівкової оплати пасажирами, які користуються банківськими картками, системами Apple Pay та Google Pay, електронними RFID-картками.
  • Онлайн-трекінг транспорту, який вийшов на маршрут. 
  • Контроль дотримання розкладу руху, який включає відстежування затримок та випереджень.
  • Підготовка інформації для диспетчерських центрів. 
Дата-центр автоматичної системи оплати проїзду включає в себе сервери на яких розміщене програмне забезпечення. Виконують ключову функцію по збору, обробці, введенню інформації та формуванню звітів.

Автоматизована система оплати проїзду та обліку пасажирів в Україні зображення 2

Пристрої для виготовлення RFID карт призначені для:

  • Пільговиків;
  • Студентів;
  • Учнів;
  • Платним пасажирам для поповнення

За допомогою спеціалізованого принтера на RFID карту наноситься прізвище та ім'я пасажира, фотографія, унікальний номер. Далі всі дані заносяться диспетчером на сервер Асопа.

Автоматизована система оплати проїзду та обліку пасажирів в Україні зображення 3

Етапи впровадження системи:

  1. Придбання обладнання, до якого відносять валідатори та головні пристрої для водіїв. Оплата здійснюється з бюджету виконкому міської ради. Обладнання передається у користування міським перевізникам. 
  2. Наша компанія надає послуги з налаштування та встановлення обладнання. 
  3. Ми працюємо над дизайном картки, розробляючи кілька макетів. Після обирається найкращий з існуючих варіантів. 
  4. Організовуємо випуск карток пільговиків. Допомагаємо правильно організувати робоче місце, призначене для прийому громадян. Одному диспетчеру необхідно до 5 хвилин для того, щоб вказати дані громадянина пільгової категорії, виготовити персональну картку з фото. 

Великий досвід – ключова перевага нашої компанії, оскільки він дозволяє оперативно (протягом 1 місяця) розгорнути та впровадити АСОП у місті. 

Фахівці компанії «GPSM» готові допомогти у виборі оптимального рішення для Вашого міста. Щоб отримати безкоштовну консультацію, зателефонуйте за номером +38 (044) 362 -29-56, +38 (097) 696-84-07 (Viber, Telegram) або надішліть запит на пошту info@gpsm.ua.

Дата: 22.05.2020 Просмотров: 3863 Комментарии: 0

Комментарии

Будьте первым, кто оставит здесь комментарий!

Желаете внедрить систему?

Составьте свою систему из необходимых датчиков. Калькуялтор покажет цену с установкой, нажмите ссылку “Калькулятор стоимости”. Если желаете узнать больше о составных датчиках, нажмите “Составные части” и вы перейдете в раздел “Магазин”.