Ми працюємо та проводимо монтаж GPS трекерів!
Графік роботи: з 09:00 до 18:00
20% від замовлень перераховуємо на допомогу ЗСУ
АСОП наземного транспорту в Україні

АСОП наземного транспорту в Україні

Система АСОП являє собою комплекс обладнання і програмного забезпечення, що дозволяє пасажирам громадського транспорту виробляти безготівкову оплату проїзду. Дана система розвивається швидкими темпами, не тільки за кордоном, але і в більшості міст України. Комплекс АСОП максимально спрощує процес оплати проїзду, що є зручним, як для перевізників, так і для пасажирів. За допомогою ПО можна аналізуватиме пасажиропотік, враховувати виручку, виключаючи виведення коштів в «тінь».

Основна мета автоматизованої системи оплати проїзду

Впровадження АСОП дозволяє збільшити прибуток транспортних підприємств, а також податкові збори. Програмне забезпечення, розроблене нашою компанією, дозволяє ввести систему безконтактного розрахунку за проїзд у громадському транспорті міст України. Кілька обласних центрів нашої країни успішно використовують інструмент для безготівкової оплати проїзду.

АСОП наземного транспорту в Україні зображення 1

Етапи впровадження АСОП

Успішне введення системи в експлуатацію включає кілька основних етапів:

  • ведення суворої звітності транзакцій (з урахуванням кожної одиниці транспортного засобу, маршруту, часу і дати оплати);
  • збільшення касових зборів (за рахунок зниження зловживань персоналу);
  • збільшення ефективності транспортних маршрутів (після отримання аналітичних даних про рух пасажирів);
  • пояснення принципів використання електронного квитка пасажирам і перевізникам.

АСОП наземного транспорту в Україні зображення 2

Після впровадження системи в умовах міста, приходить реалізація наступних етапів:

  • поширення АСОП в інших сферах, пов'язаних з перевезенням пасажирів;
  • монтаж стаціонарних терміналів (валідаторів) для самостійного розрахунку пасажирами;
  • введення карти городянина, пільгових карток, облік пільгових категорій;
  • введення єдиного проїзного квитка на всі види транспорту.

АСОП наземного транспорту в Україні зображення 3

Що таке валідатор?

Платіжний термінал, або валідатор GPSM Lucky-Pay, являє собою пристрій для оплати банківською картою. Цей прилад вже знайомий користувачам на прикладі поширеної системи безготівкового розрахунку в торговій мережі. Валідатор працює через систему бездротового інтернету, і передає дані на центральний сервер GPSM.

АСОП наземного транспорту в Україні зображення 4

Основною перевагою терміналу є автономний тип роботи, що не вимагає підключення до бортової мережі транспортного засобу. За допомогою даного устаткування можна в короткі терміни запустити автономну систему оплати проїзду, з мінімальними витратами. Це допоможе привчити пасажирів використовувати електронні карти для розрахунку. При оплаті валідатор друкує паперовий талон, на якому зберігається інформація про оплату, маршруті і часу. Таким способом пасажир отримує певні гарантії, а підприємство переваги сучасного обліку всіх способів оплати.

Карта городянина

Карта городянина становить збій аналог банківської пластикової карти, якою користується більшість громадян України. Засоби для оплати можна поповнювати декількома найбільш доступними способами. Тобто, це може бути: місячний проїзний, певну кількість поїздок, або електронний гаманець.

АСОП наземного транспорту в Україні зображення 5

Спираючись на досвід компанії GPSM в реалізації систем АСОП, ми отримали аналітичні результати про те, що е-карти отримали широку популярність серед жителів обласних центрів. Громадяни бажають переходити на безготівковий розрахунок. Кількість замовлень на пластикові проїзні квитки збільшується. Також, щоб збільшити популярність пластикових транспортних карт необхідно запропонувати економічну вигоду не тільки пасажирам, а й перевізникам. Для цього можна ввести "плаваючий" тариф, що дозволяють знизити ціну при оплаті карткою, і зберегти той же рівень при розрахунку готівкою.

Як поповнювати карту

Збільшення карт в обороті зажадає створення системи поповнення коштів. Тобто, наступним етапом впровадження Асопа можна назвати створення зручної і простий мережі для швидкого поповнення карт. Поповнення коштів на мапі можна проводити за допомогою терміналу самообслуговування. Щоб не збільшувати вартість обслуговування системи, наша компанія розробила програмне забезпечення, що дозволяє поповнювати транспортні картки за допомогою платіжних терміналів.

Облік пільгових категорій

Питання обліку та обслуговування пільгових категорій населення є невід'ємною частиною впровадження АСОП. Пільговий спосіб проїзду не мав достатнього рівня обліку. Тому, міська влада, а також компанії перевізники не мають чіткої інформації про кількість перевезених пенсіонерів, та інших пільговиків.


АСОП наземного транспорту в Україні зображення 6

В цьому випадку, впровадження єдиного електронного квитка дозволить строго враховувати кількість громадян, які скористалися пільговими умовами проїзду.

Консультація по впровадженню АСОП в вашому місті

Фахівці GPSM допоможуть вибрати оптимальне рішення і розрахувати ціни на впровадження системи АСОП. Зверніться по телефону +38 044 362 29 56. Також, можете надіслати запит на пошту info@gpsm.ua. Ми оперативно надішлемо вам лист з комерційною пропозицією і передзвонимо.

Дата: 18.12.2019 Просмотров: 4107 Комментарии: 2

Комментарии

Олег - 18.12.2019

Как заказать? Что вам нужно для расчета стоимости?

Ответить

Олег - 18.12.2019

Как заказать? Что вам нужно для расчета стоимости?

Ответить

Желаете внедрить систему?

Составьте свою систему из необходимых датчиков. Калькуялтор покажет цену с установкой, нажмите ссылку “Калькулятор стоимости”. Если желаете узнать больше о составных датчиках, нажмите “Составные части” и вы перейдете в раздел “Магазин”.