Ми працюємо та проводимо монтаж GPS трекерів!
Графік роботи: з 09:00 до 18:00
20% від замовлень перераховуємо на допомогу ЗСУ
Як зменшити витрату палива

Як зменшити витрату палива

Немає надії на те, що ціни на бензин або дизель підуть вниз. А це означає, що скоротити витрати на паливо можна тільки одним способом - понизити витрату. Біда в тому, що багато хто вважає, що на витрату впливає тільки обсяг, потужність двигуна або тип коробки передач. Однак для контролю і зниження кількості палива, що спалюється пального існує чимало способів. При цьому вік машини або її вартість не грають тут ніякої ролі. Всі способи можна розбити на кілька основних груп. Деякі з них дають відчутний результат, інші практично нічим не допомагають. Існують і відверто шкідливі і небезпечні способи.

Стиль водіння

Чим плавніше стиль водіння, тим менше в ньому різких розгонів і гальмувань, тим менше витрата палива. Наприклад, на 3000 об/хв моментальний витрата палива в 3.5 рази більше, ніж при 1500 об/хв. Більшість сучасних моторів володіють відмінними характеристиками вже з малих оборотів. Тобто для плавного старту не потрібно активної роботи з педаллю газу. Після досягнення швидкості 30 км/ч газ можна послабити, оскільки подальший розгін вже не потрібно стільки зусиль. Можна провести аналогію з важким пакетом - основні зусилля витрачаються на його відрив від землі.


Якщо у вас механічна коробка, то перемикати передачі слід вчасно, не допускаючи «перекрутити» двигуна. Часто проскакують поради користуватися так званим «аеродинамічним мішком», слідуючи позаду іншої машини. Суть його в тому, що перша машина виконує основну роботу, «розштовхуючи» повітря, а друга котиться в щодо розрідженому і необуреному просторі, витрачаючи на це мінімум зусиль. Спосіб дійсно ефективний, але придатний лише за містом, та ще й доведеться залежати від ритму попереду машини, що йде.

Читайте також: Контроль агресивного водіння або як змусити водія дбайливо ставиться до автомобіля

Кондиціонер і обігрів салону також впливає на витрату. У вимкненому стан це дасть зайвих 10-20 км шляху.

Знизити витрату палива на комерційному авто

Якщо ви власник комерційного авто вам необхідно встановити GPS трекер для того щоб відстежувати переміщення ваших співробітників і виявляти "ліві поїздки".

Також, можна дистанційно контролювати витрату палива через CAN-шину авто, всі дані з бортового комп'ютера будуть передаватися в систему GPS моніторингу.

Приклад на легковому авто:

Як зменшити витрату палива зображення 2

Догляд за машиною

Заощадивши на обслуговуванні авто, можна добре витратитися на бензині. Чистий повітряний фільтр і доведені до номінального тиску шини заощадять близько 6 літрів палива на рік. А неправильні кути розвалу сходження здатні спалити зайвих 60 літрів за рік. Нові свічки здатні поліпшити економічність мотора на 2-3%.


Ретельний вибір палива

Незважаючи на підтверджену залежність витрати палива від його якості, кінцевий результат неоднозначний. Дійсно, перехід з 92-го на 95-й або 98-й бензин від великих мереж АЗС, та ще й з миючими присадками (якщо таке передбачено заводом-виробником), спочатку дає свої відчутні плоди - поліпшується динаміка, а витрата падає. Однак в подальшому ефект зводиться майже до нуля і зведеться до загального сприятливому впливу якості палива на стан двигуна. Те ж можна сказати і про вибір масла - багато на ньому не заощадити, так як практично всі сучасні масла сьогодні вже стали «енергозберігаючими».

Висновок

Виходячи з цього, можна зробити висновок, що найбільш істотний вплив на витрату надає стиль їзди водія. Тільки виробивши максимально плавний режим їзди можна домогтися низьких цифр споживання. Підбір паливно-мастильних матеріалів і запчастин не зможе дати істотної економії палива, але благотворно позначиться на загальному стані машини і дасть комплексний довготривалий ефект. Ну а різні «примочки», не передбачені виробником, скоріше, відправлять машину на СТО, ніж дадуть цифри витрати нижче, ніж заявлено заводом.

Дата: 06.01.2021 Просмотров: 3421 Комментарии: 0

Комментарии

Будьте первым, кто оставит здесь комментарий!

Желаете внедрить систему?

Составьте свою систему из необходимых датчиков. Калькуялтор покажет цену с установкой, нажмите ссылку “Калькулятор стоимости”. Если желаете узнать больше о составных датчиках, нажмите “Составные части” и вы перейдете в раздел “Магазин”.